sunnuntai 2. tammikuuta 2011

Tästä se kaikki alkoi....

Miten Sähköistä Taitoa Tallinnasta sai alkunsa? Vastausta haettaessa täytyy miettiä mitä ja milloin olen alkanut luomaan pohjaa tietämättä, että joskus saisimme CIMOn rahoituksen.
Ollessani edellisessä työpaikassa KIIPULAn ammattiopistossa, olin useana vuotena opiskelijoiden kanssa viikon Tallinnassa. Alkutaipaleella yhteistyötä tapahtui SIDEKOOLIn kanssa, joka myöhemmin yhdistyi Tallinna Polytehnikumiin. Yhteistyö jatkui yhdistymisen jälkeen Tallinna Polytehnikumin henkilöstön kanssa. Opiskelija vaihtoja oli vuosittain. Myöhemmin mukaan tuli Tallinna Tööstushariduskeskus, jossa lähinnä kävimme tutustumassa oppilaitokseen.

Vuonna 2008 vaihtaessani työpaikkaa Koulutuskeskus Tavastiaan, jossakin vaiheessa tuli puheeksi kansainvälisyys koordinaattorin kanssa, että minulla on yhteyksiä Tallinnalaisiin kouluihin ja voisiko siitä kehitellä jotakin. Oli aika luonnollista, että alkaisin tekemään asian eteen jotakin, toisin sanoen jatkaisin siitä mikä edellisessä työpaikassa jäi kesken.

Siitä sitten vaan LDV-hakemusta tekemään, jonka jättöaika oli helmikuussa 2009. Pettymykseksi emme saaneet rahoitusta vaikka hakemus oli arvioitu hyväksi. Uusi yritys oli mielessä, että ei tässä näin helpolla luovuteta, uusi hakuaika alkoi lähestyä, eli helmikuu 2010. Tammikuussa 2010 meitä Tavastialaisia oli matkalla Tallinnaan valmistelemaan uutta hakemusta, laivalla keskustelimme olisiko lähialueella jokin oppilaitos jota pyytäisimme mukaan. Laivalla menomatkalla päädyimme, että soitanpa KIIPULAan ja kysyisin olisiko kiinnostusta. Tuntuihan KIIPULA luonnollisesti sopivalta kumppanilta, koska ollessani siellä töissä olin jo aloittanut ”pohjatyön” tekemisen.

Tässä ollaan, saimme lähialueelta kumppanin, hakemus tuli tehtyä ja saimme LDV-rahoituksen.

Mikä on tilanne nyt? Maanantaina Tammikuun 17 päivä, KKT:n 5 opiskelija, sekä Kiipulan 2 opiskelijaa aloittavat kolmen viikon työssäoppimisen Tallinnalaisissa yrityksissä.