lauantai 22. tammikuuta 2011

Lauantaiohjelmaa

Ekasta työviikosta selvitty ja lauantaina menimme porukalla Viru Hotellin museoon ja sen jälkeen keilaamaan. Loppu ilta menee ruokaa laittaessa hyvissä merkeissä, ensi viikkoa odotellessa.

torstai 20. tammikuuta 2011

Ok työharjottelua...

Esmaspäev
Andrei saapui aamulla hakemaan aulasta ja vei minut suoraan Tallinnan vanhaan kaupunkiin, KH Energia Konsult konttorin kautta, konttorilta sain työ suojaimet.
Vanhan kaupungin torilla pääsin suoraan töihin, kun jouluvaloista riisuttavana oli yli 20 metrinen joulukuusi jossa kuulemma noin 2,4 km jouluvaloja...
Työ päivään kuuluu yksi tauko, lounas, kävimme syömässä Urmaksen kanssa hänen vakio paikassa Audi buildingissa.
Lounaan jälkee iltapäivän hommaan kuului vielä poistaa kuusen ympäriltä aidat ja varastoida ne...
Ensinmäinen päivä sujui mielenkiintoisesti tutustuen työ ympäristöön ja eestiläisten työ tapoihin...

Teisipäev
Aamulla Urmas tuli hakemaan minua konttorille jossa tutustuin KH Energian Konsultin johtoportaaseen ja sain ohjeistusta työturvallisuus asioihin ym. yhteystietoja.
Konttorilla oli hauska keskustella koska osa henkilöistä osasi huonosti suomea ja englantia.
Iltapäivällä kävimme Urmaksen ja Ermoksen kanssa asentamassa sähköpylvään omakotitalon pihaan, se sujui nopeasti, ja pääsin myös lapion varteen.
Loppupäivän selvittelin kuusenvaloja ja korjasin rikkimeinneitä, sekä varastoimme LED valokaapelit laatikoihin.

Kolmapäev
Aamulla lähdimme kahden työmiehen kanssa toiselle puolelle Tallinnaa poistamaan KH Energia Konsultin johtajan ystävän piha koivusta jouluvaloja henkilön nostokori autolla.
Iltapäivän istuin Onnisella juomassa kahvia. Tää on muuten OK työharjottelu!

tiistai 18. tammikuuta 2011

Kumppani


Täällä asutaan...

KH-Energia Konsult


Sopimuksen teossa AS KH-Energia Konsult:ssa. Yritys on Viron kolmanneksi suurin sähköurakoitsija, jossa Krister on kolme viikkoa työssäoppimassa. Kuvassa Kari sekä Viktor.

Perehdyttämistilaisuus
















Maanantai aamupäivän perehdyttämistilaisuus Tallinna Sadama Elekrivõrk.
Kuvissa Sataman henkilökunnasta perehdyttämistilaisuudessa Eino, Riho, Heinrich. Opettaja Markku sekä opiskelijat Anna-Elina, Jere sekä Ville.

Toinen työpäivä

Ekana päivänä tutustuimme Petrin kanssa työpaikkaamme Reimax Electronicsiin ja haimme työvaatteet. Toisena päivänä työstimme valokaapelia. Huomenna alkaa työt 8.30 ja saamme kyydin työpaikalle.

maanantai 17. tammikuuta 2011

Ensinmäinen päivä

Lähdimme aamulla kello 7.45 trollikalla keskustaan. Pienen harhailun jälkeen löysimme työpaikkamme Tallinna Sadama Elektrivõrk.Töissä tutustuimme työtehtäviimme ja työ alueisiin, jotka ovat Tallinnan vanha satama ja Muugan satama. Työpäivän jälkeen Kristeri kokkasi meille herkullista ruokaa. Päivästä jäi upea olo! Odotan innolla huomista!

Täällä ollaan...

Vihdoinkin Tallinnassa, siis saavuimme eilen sunnuntaina 16.01.2011. Mukana on on kaikkiaan kuusi opiskelijaa 4 KKT:stä ja kaksi Kiipulasta. Kaikki sijoittuivat työpaikoilla.

Kolme aloitti tänään Tallinna Sadamien sähköverkosto hommissa ja yksi AS KH-Energia -Konsult. Molemmat erittäin mielenkiintoisia ja monipuolisia työpaikkoja.

sunnuntai 16. tammikuuta 2011

Startti!

Täällä sitä nyt ollaan Tallinnassa pitkän odottamisen jälkeen. Päivä alkoi bussimatkalla Hämeenlinnasta Länsisatamaan, josta milläs muullakaan kuin laivalla meren yli Tallinnaan. Tallinnan satamassa meitä oli odottamassa taksi johon pakkasimme ihmiset ja tavarat kyytiin ja ajoimme Tallinna Tööstushariduskeskukseen. Illalla hyppäsimme vielä trollikkaan ja lähdimme käymään Vanhassa kaupungissa.
Hieno aloitus kolmelle viikolle!

Nyt vain huomista odottelemaan.